22 nov. 2011

Investiţie blocată de secretara Primăriei !!!!

În plină criză, Primăria şi Consiliul Local din Pechea, judeţul Galaţi, pun beţe în roate extinderii activităţii unei firme, care ar crea 50 locuri de muncă. Peste o sută de localnici, majoritatea femei, au luat cu asalt sediul Primăriei Pechea, în care tocmai se desfăşura şedinţa Consiliului Local, cerându-le aleşilor să nu mai pună beţe în roate extinderii activităţii firmei Company Med SRL, care ar duce la crearea a 50 de noi locuri de muncă.
Asociaţii firmei, Daniela şi Mihai Măncilă, şi-au demarat afacerea cu economiile adunate în zece ani de muncă în străinătate. În spaţiile fostei Cooperative „Consumcoop Pechea", soţii Măncilă au înfiinţat, împreună cu un partener italian, o secţie de producţie de echipamente electrice pentru autoturisme, cu 104 salariaţi.
De câteva luni, firma are oportunităţi de dezvoltare a unor noi parteneriate, extinderea activităţii impunând înfiinţarea unui nou punct de lucru, pentru 50 de salariaţi. Cum anul trecut firma a achitat impozite în valoare totală de 1,44 milioane lei, evident că ar fi fost şi în avantajul comunei extinderea activităţii. Surprinzător, unii din aleşii locali încearcă blocarea investiţiei. Cei care pun „tălpi" dezvotării investiţiei sunt consilierul local PDL George Ştefu şi secretara primăriei, Gica Sălcianu. Mai întâi, Consiliul Local a respins cererea de alocare a spaţiului unei foste centrale termice, aflată în paragină de 25 de ani.
După ce administratorii firmei au cumpărat un teren pentru a construi noua hală, li s-au pus beţe în roate la obţinerea autorizaţiilor. Pe 22 iunie, la ridicarea ultimului aviz pentru eliberarea Autorizaţiei de construire, de la Biroul de Urbanism al CJ Galaţi, reprezentanţii firmei au aflat că a fost stopată eliberarea avizului, la cererea secretarei din Pechea, Gica Sălcianu. Deocamdată, protestul localnicilor nu a schimbat situaţia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu