22 nov. 2011

Investiţie blocată de secretara Primăriei !!!!

În plină criză, Primăria şi Consiliul Local din Pechea, judeţul Galaţi, pun beţe în roate extinderii activităţii unei firme, care ar crea 50 locuri de muncă. Peste o sută de localnici, majoritatea femei, au luat cu asalt sediul Primăriei Pechea, în care tocmai se desfăşura şedinţa Consiliului Local, cerându-le aleşilor să nu mai pună beţe în roate extinderii activităţii firmei Company Med SRL, care ar duce la crearea a 50 de noi locuri de muncă.
Asociaţii firmei, Daniela şi Mihai Măncilă, şi-au demarat afacerea cu economiile adunate în zece ani de muncă în străinătate. În spaţiile fostei Cooperative „Consumcoop Pechea", soţii Măncilă au înfiinţat, împreună cu un partener italian, o secţie de producţie de echipamente electrice pentru autoturisme, cu 104 salariaţi.
De câteva luni, firma are oportunităţi de dezvoltare a unor noi parteneriate, extinderea activităţii impunând înfiinţarea unui nou punct de lucru, pentru 50 de salariaţi. Cum anul trecut firma a achitat impozite în valoare totală de 1,44 milioane lei, evident că ar fi fost şi în avantajul comunei extinderea activităţii. Surprinzător, unii din aleşii locali încearcă blocarea investiţiei. Cei care pun „tălpi" dezvotării investiţiei sunt consilierul local PDL George Ştefu şi secretara primăriei, Gica Sălcianu. Mai întâi, Consiliul Local a respins cererea de alocare a spaţiului unei foste centrale termice, aflată în paragină de 25 de ani.
După ce administratorii firmei au cumpărat un teren pentru a construi noua hală, li s-au pus beţe în roate la obţinerea autorizaţiilor. Pe 22 iunie, la ridicarea ultimului aviz pentru eliberarea Autorizaţiei de construire, de la Biroul de Urbanism al CJ Galaţi, reprezentanţii firmei au aflat că a fost stopată eliberarea avizului, la cererea secretarei din Pechea, Gica Sălcianu. Deocamdată, protestul localnicilor nu a schimbat situaţia.

15 nov. 2011

Parc eolian in valoare de 260 milioane de EURO la Pechea!-->AVIZAT!!!

Investiţiilor de miliarde de euro din industria energiei eoliene din România li se vor adăuga alte 260 de milioane de euro în următorii doi ani. Un gigant energetic cu venituri de 66 de miliarde de euro va construi un parc eolian de 150 de MW în localitatea Pechea din judeţul Galaţi, anunţă Money.ro.
După ce câteva dintre cele mai mari companii energetice din lume au investit în eolienele din România, pe piaţa locală intră şi liderul mondial din energie electrică. Compania Electricite de France – EDF va construi, în parteneriat cu o companie grecească mult mai mică, un complex eolian de 150 de MW în localitatea Pechea. Proiectul, denumit Centrala Electrică Eoliană Pechea-Rediu, a fost avizat luna trecută de către Agenţia de Reglementare în Energie.
Compania de proiect, deţinută în proporţie de 90% de EDF, se numeşte Galaţi Eol Sud, iar parcul eolian va necesita o investiţie de 267 de milioane de euro şi va fi finalizat în prima jumătate a anului 2013. Galaţi Eol Sud a fost înfiinţată acum doi ani de către EDF şi grecii de la Renewable Energy Technology&Development Energy and Technical Societes Anonyme şi nu a avut activitate până la începutul acestui an. EDF este cea mai mare companie din lume din domeniul energiei electrice, cu o prezenţă pe toate continentele, deservind 37 de milioane de oameni şi generând venituri de 66 de miliarde de euro.
Un domeniu care atrage unele dintre cele mai mari investiţii din economia românească Agenţia de Reglementare în Energie a mai avizat, tot luna trecută, un alt proiect eolian, de 35 de MW, denumit Baia 3, care va fi construit în localitatea Baia din judeţul Tulcea. Deşi mult mai mic, parcul eolian va fi finalizat mai târziu cu un an decât cel al francezilor de la EDF. Proprietarul este un offshore cipriot iar investiţia totală se estimează la 45 de milioane de euro.
Energia eoliană este domeniul care atrage, în ultimii ani, unele dintre cele mai mari investiţii din economia românească. Estimările specialiştilor de la Ministerul Economiei arată că, până la sfârşitul lui 2011, în ţară vor fi instalaţi 1.000 de MW eolieni. Dobrogea este zona în care mai multe companii energetice de top au anunţat investiţii masive în eoliene. În această parte a ţării sunt instalaţi deja 600 MW, iar alte câteva mii sunt în stadiul de execuţie sau proiect. Asociaţia pentru energie eoliană apreciază că în 2012 vor fi construite centrale cu o putere de 1.335 MW, iar în 2013 capacitatea de producţie va fi suplimentată cu încă 1.508 MW, astfel că în România va exista o capacitate de producţie din surse eoliene de 4.013 MW. Printre investitorii în energia eoliană românească se numără giganţi europeni precum Enel, CEZ, Iberdrola, EDP, E.ON iar acum EDF.
La nivelul UE, capacitatea totală de producţie în turbine eoliene era la finele anului trecut de 84.074 MW.Germania are cea mai mare capacitate de producţie de energie eoliană din UE, de 27.214 MW, conform datelor de la finele anului trecut, urmată de Spania, cu 20.676 MW, Italia (5.797 MW) şi Franţa (5.660 MW). Construcţia unui MW eolian necesită o investiţie de 1,5 – 1,7 milioane de euro.

Manusile lui Lucian Bute vandute cu 10001 EURO

14 Noiembrie 2011 ora 10:30:00, s-a finalizat licitatia pentru mult ravnitele manusi ale campionului mondial la box, Lucian Bute! Manusile au fost vandute pe suma de 10001 EURO unui bucurestean! *Licitatia a avut loc pe site-ul OKAZII.RO!

14 nov. 2011

Manusile lui Lucian Bute scoase la licitatie...

>>>Licitatia Okazii.ro pentru manusile purtate de Bute in meciul cu Jean-Paul Mendy, in care romanul si-a aparat cu succes centura de campion pentru a opta oara, intr-o gala desfasurata la Romexpo, in data de 9 iulie, cand l-a invins pe adversarul sau prin KO in repriza a patra.
>>>Pretul de pornire al licitatiei a fost de 500 de euro, iar in prima zi au fost facute 19 oferte, ajungandu-se la 3.300 de euro la finalul zilei. Costin Cadelcu, Marketing Manager Okazii.ro, sustine ca reactia publicului a fost una pe masura cauzei: ''Interesul cu care a fost primita aceasta initiativa este impresionant, pe masura mandriei pe care o simtim la fiecare meci al lui Lucian Bute. Ne bucura numarul mare de romani care inteleg ca trebuie sa sustina viitorii campioni ai Romaniei si sa le dea o sansa tinerilor sportivi de la Pechea sa ii calce pe urme lui Lucian''. Manusile au fost scoase la licitatie de primul antrenor al lui Lucian Bute, Felix Paun.
>>>Clubul de Box din Pechea a dat pana acum Romaniei sportivi precum Lucian Bute, care si-a aparat deja de noua ori centura de campion mondial IBF la categoria supermijlocie, sau Cristian Ciocan, fost campion mondial la juniori, care a trecut la boxul profesionist si are rezultate remarcabile la categoria supergrea. Pentru noi, aceasta licitatie inseamna unica modalitate de a continua cu succes activitatea clubului. Tocmai din acest motiv am decis sa scot manusile la licitatie cu ajutorul Okazii.ro, pentru a renova sala de box si a le oferi si altor copii sansa de a deveni campioni pentru Romania'', a explicat Felix Paun.
>>>Printre proiectele precedente ale casei de licitatie online okazii.ro se numara licitatiile pentru pagaea lui Ivan Patzaichin, echipamentul de tenis al lui Ilie Nastase, halatul de joc al lui Leonard Doroftei, ghetele lui George Ogararu sau tricoul de joc al lui Cristi Chivu. Toate fondurile obtinute in urma acestor licitatii au fost utilizate pentru a ajuta acei copii romani care au nevoie de conditii mai bune pentru a-si realiza visurile.